A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.

A "Funkcionális, elengedhetetlen" sütik az oldal működéséhez szükségesek. A "Statisztika" sütik a látogatáselemzéshez szükségesek mely segítségével mérni tudjuk oldalunk teljesítményét. A "Közösségi média, marketing" sütik engedélyezésével oldalunk közésségi média szolgáltatásait veheti igénybe, valamint böngészési szokásainak megfelelő személyre szabott hirdetéseket kaphat.
Választása eltárolásához is sütit használunk, hogy böngészőjében legközelebb is a választásának megfelelően jelenhessen meg az oldalunk.

Az alábbi süti beállításokat alkalmazhatja:

Funkcionális sütik
Ezek a sütik az oldal működéséhez szükségesek, melyekben az oldal személyreszabott beállításait tároljuk az Ön részére.

Statisztikai sütik
Látogatáselemzéssel kapcsolatos sütik, melyen keresztül visszajelzést kaphatunk látogatóinkról, a meglátogatott oldalakról, oldalunk teljesítményéről. Ezen tapasztalatok alapján fejleszthetjük weboldalunkat, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Közösségi média és marketing sütik
Közösségi hálózatokhoz tartozó sütik teszik lehetővé, hogy a felhasználók megoszthassák az általuk kedvelt tartalmakat az ismerőseikkel. A marketing sütik segítségével pedig személyre szabott hirdetéseket tudunk megjeleníteni az ön számára, böngészési szokásainak elemzésével.

RECEPTEK

Bojli recept kezdőknek, bojli alapanyagok, bojlimix

Bojli recept kezdőknek, bojli alapanyagok, bojlimix

Egy kezdő bojli horgászgásznak, aki most szeretne bojlit gyúrni annak meg kell ismerni a bojlialapanyagokat, és ez csak szépen apránként fog sikerüni. 

Ha nem tudod mit, mivel, miért gyúrsz össze  akkor egy káosz lesz a bojli készítés!

Én segítek neked kiigazodni, azért írom ezt a bojli receptet is.  

A legszebb dolog, hogy ha már ismerjük a bojlialapanyagokat, akkor kezdő házi bojli készítés után,  akár professzionális szintig is sikerülhet eljutunk.  Akkor már saját magunk fogunk tudni összeállítani,   akár saját bojli  bojlimixeket! 

Ez egy szenzációs érzés lesz, főleg ha megfogod életed első nagy pontyát a saját házi bojliddal, ezek lesznek  a legjobb bojlik, amit te készítesz!

 

Egy olcsó bojli receptet szeretnék bemutatni kezdő bojlihorgászoknak, ami olcsó és fogós bojlit eredményez: 

(Az olcsó itt nem a rosszat, vagy a gagyi nokedlit jelenti, hanem okosan összeválogatott bojlialapanyagok felsorolását , amit 20 éves tapasztalat során sikerült összegyűjteni!  Kicsi pénzből próbáljunk meg nagyot álmodni ! Sikerülhet a Sensation Baits-vel)

Kezdő bojli recept : 

400g kukoricacsíraliszt   / a bojli alapköve, szereti a ponty nagyon jó fehérje forrás / 

200g prémium szójaliszt  / magas fehérje tartalom, jó kötőanyag / 

250g red birdi  piros madáreleség ( le kell darálni )  / tojásos, magos, piros, jó ízű / 

100g vitamelo extra   / tej alapú, bojli oldhatóságában segít, jó az íze és az illata / 

50g tojásfehérje por  / megkeményíti a bojlit, vízoldható, jó aminosav forrás / 

10 ml növényi olaj kender olaj kiváló lehet , tetszés szerint bojli aroma, jelen helyzetben  eper bojli aromát javasolok 5 ml / kg . 

 

8-9 darab nagy méretű tojás ! 

Először minden bojli alapanyagot ki kell mérni ! 

A red birdit, a piros madáreleséget le kell darálni  és úgy összekeverni a többi bojli alapanyaggal !

Ha egy fél marokkal nem darálsz le sokkal szebb és jobb lesz az állaga a bojli tésztának. 

Ha minden előkészület meg van, akkor össze kell keverni a bojli mixet még szárazon. Majd felverni a tojásokat, ahhoz kimérni az olajat, illetve az eper bojli aromát.

Ehhez adagolod hozzá a bojli mixet és elkezded szorgosan gyúrni a bojli tésztát ! 

Akkor vagy készen, ha gyúrható, de nem kemény a tésztád , ekkor könnyen tudsz bojlit  formázni belőle. 

Nincs más teendőd mint kézzel bojlikat  készítesz!  Gyorsabb megoldás a bojli rollerrel, vagy  bojli kinyomóval, de ha nincs akkor húsdarálóval megpróbálod kiinyomni a tésztát egy kinyomó tölcsér segítségével a megfelelő méretre!

Főzés 2 perc, majd szellős helyen szárítsd 3-4 napot, de meg ne repedjen ! 

Az így elkészült bojliit fagyaszd le, mert nem tettünk hozzá tartósítószert. 

Sok sikert! 

Ha segítséget szeretnél kérni, hívj fej nyugodtan 06309930205  segítünk bojlit gyúrni ! 

 

 

 

Még több...

Bejelentkezés