A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.

A "Funkcionális, elengedhetetlen" sütik az oldal működéséhez szükségesek. A "Statisztika" sütik a látogatáselemzéshez szükségesek mely segítségével mérni tudjuk oldalunk teljesítményét. A "Közösségi média, marketing" sütik engedélyezésével oldalunk közésségi média szolgáltatásait veheti igénybe, valamint böngészési szokásainak megfelelő személyre szabott hirdetéseket kaphat.
Választása eltárolásához is sütit használunk, hogy böngészőjében legközelebb is a választásának megfelelően jelenhessen meg az oldalunk.

Az alábbi süti beállításokat alkalmazhatja:

Funkcionális sütik
Ezek a sütik az oldal működéséhez szükségesek, melyekben az oldal személyreszabott beállításait tároljuk az Ön részére.

Statisztikai sütik
Látogatáselemzéssel kapcsolatos sütik, melyen keresztül visszajelzést kaphatunk látogatóinkról, a meglátogatott oldalakról, oldalunk teljesítményéről. Ezen tapasztalatok alapján fejleszthetjük weboldalunkat, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Közösségi média és marketing sütik
Közösségi hálózatokhoz tartozó sütik teszik lehetővé, hogy a felhasználók megoszthassák az általuk kedvelt tartalmakat az ismerőseikkel. A marketing sütik segítségével pedig személyre szabott hirdetéseket tudunk megjeleníteni az ön számára, böngészési szokásainak elemzésével.

RECEPTEK

Tigrismogyorós bojli recept  - Házi bojli készítés sikerrel

Tigrismogyorós bojli recept - Házi bojli készítés sikerrel

Ez a tigrismogyorós bojli recept azért született, mert szeretitek a  tigrismogyorót, és szeretnétek készíteni tigrismogyorós bojlit ! 

Igyekeztem egy fogós  tigrismogyorós bojli receptet adni, amit házi bojli készítés címszó alatt  sikeresen eltudsz készíteni. A házi bojli készítés is ugyanolyan profi lehet, mint egy üzemi, csak fontold meg amit írok, és olvasd el, és értelmezd amit tanácsolok! 

 

Először is kell tigrismogyoró liszt !  Előnye a ponty és az amur szereti, hátránya, ha nincs nagy darálód nem tudod ledarálni a tigrismogyorót, tönkre tesz minden otthoni konyhai gépet. Nálunk a a Sensation Baits-nél a tigrismogyoró lisztet megkapod készen, frissen. 

Miért jobb ha tőlünk veszed a tigrismogyoró lisztet? 

 Mivel mi  akkor daráljuk a tigrismogyorót, amikor tigrismogyoró lisztre megrendelés érkezik, tehát nem lesz avas ! Az avas cuccok nem megfelelőek.   Tehát a Sensation Baits Tigrismogyoró liszt friss és mindig akkor daráljuk, amikor megrendelés érkezik ! 

Ez lesz az alapja a Tigrismogyorós bojlinak  ! 

Kellenek hozzá megfelelő növényi lisztek is. 

Kukoricacsíra liszt  és zsíros szója liszt, ami megfelelő bojli alap  lehet számodra mindegyik viszonylag magas fehérjével rendelkezik, tehát nem fog a tigrismogyorós bojli készítés rémálommá válni.   Ezt is beszerezheted nálunk mindig frissen ! 

Nagyjából meg van a váz .... Erre a 3 összetevőre lehet építkezni : tigrismogyoró liszt, kukoricacsíra liszt, zsíros szójaliszt ! 

Az, hogy ne legyen a bojlink egysíkú és vigyünk bele egy csomó ízt, ezért érdemes vitamelo extrát is tenni a bojliba.  Ebben a tejszármazékoktól és ízektől, illatoktól hemzsegő bojlialapanyagtól a pontyok megőrülnek. Ezt úgy képzeld el, hogy olyan vízzel összekeverve, mint egy "mek-is" vaniliás turmix.  Tehát igen finom ízű bojlialapanyag. A bojlink oldódását is segíti, mivel a tejszármazékok jó vízoldható tulajdonsággal rendelkeznek.

Hogy az egész bojlinak legyen egy jó textúrája, egy álla, a  semolina is szükséges alapanyag.  Ez egy búzadarához hasonló bojlialapanyag, de ne tévesszük össze vele, ennek sokkal finomabb a szemcsemérete és sokkal jobb a kötőhatása, majd a bojli állaga. 

Az, hogy az egész bojlink ne egy tészta állagú valami legyen és száradás után kemény, csövezhető legyen, szükséges tojásfehérje port is használni, ez megkeményíti és könyebb lesz a bojlitésztával dolgozni. 

Mivel nem egy drága bojlit készítünk és törekszünk az olcsó házi bojli készítésnek megfelelni, egy csavart  azért engedjünk meg magunknak. 

A sörélesztő , ami a ponytokat mint a mágnest húzza az etetésre, tele van b - vitaminnal és különböző ízanyagokkal, amit a pontyok szeretnek. Ez is egy fantasztikus bojlialapanyag.

 

Ha egy kicsit többet merünk költeni rá ajánlom a kilonként 20g betain és 10 g carp amino komplexet is tenni a bojliba, hogy még fogósabb legyen a halak számára. 

Olajnak használhatunk mogyoró olajat, de ha nem tudjuk beszerezni kendermag olaj vagy bármilyen növényi olaj jó lehet, de ne legyen túl zsíros,  abból 5 ml / kg elegendő lehet. 

Fontos, hogy a bojlinak legyen egy illata, mivel eddig csak a bojli szerkezetével és ízével foglalkoztunk, most adjunk hozzá 10  ml tigrismogyoró bojli aromát.  Ez egy nagyon koncentrált bojli aroma, minőségi mellék ízektől mentes, nagyon jó illatú aroma.  Ha főzés után nem lesz vadítóan erős az illata,  nem baj. Gondolj bele a tigrismogyorónak enyhén édeskés az illata, még is nagyon eszi a hal. 

 

Nos kénytelen voltam így bevezetni a receptet, hogy értsd meg mit, miért használunk.  Ha csak össze dobod a mixet és neki ugrasz, nem fogsz tudni fejlődni és a receptet tovább gondolni, fejleszteni. Adtam neked egy fogós bojli receptet, de ne felejtsd el, ezt lehet fejleszteni a végletekig, úgy hogy hajrá, készítsd el !

500g Tigrismogyoró liszt 

100g Kukoricacsíra 

100g  Zsíros szója liszt 

100g Semolina 

100g Vitamelo extra 

50g Sörélesztő 

50g Tojásfehérje por 

 

20g betain 

10g Carp amino komplex 

5 ml olaj 

10 ml tigrismogyoró aroma 

 8 L-es méretű friss tojás

 

Ha segítségre van szükséged vagy szeretnél alapanyagot beszerezni akkor hívj fel : 06309930205

 

Gábor voltam sziasztok ! 

 

 

Még több...

Bejelentkezés