A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.

A "Funkcionális, elengedhetetlen" sütik az oldal működéséhez szükségesek. A "Statisztika" sütik a látogatáselemzéshez szükségesek mely segítségével mérni tudjuk oldalunk teljesítményét. A "Közösségi média, marketing" sütik engedélyezésével oldalunk közésségi média szolgáltatásait veheti igénybe, valamint böngészési szokásainak megfelelő személyre szabott hirdetéseket kaphat.
Választása eltárolásához is sütit használunk, hogy böngészőjében legközelebb is a választásának megfelelően jelenhessen meg az oldalunk.

Az alábbi süti beállításokat alkalmazhatja:

Funkcionális sütik
Ezek a sütik az oldal működéséhez szükségesek, melyekben az oldal személyreszabott beállításait tároljuk az Ön részére.

Statisztikai sütik
Látogatáselemzéssel kapcsolatos sütik, melyen keresztül visszajelzést kaphatunk látogatóinkról, a meglátogatott oldalakról, oldalunk teljesítményéről. Ezen tapasztalatok alapján fejleszthetjük weboldalunkat, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Közösségi média és marketing sütik
Közösségi hálózatokhoz tartozó sütik teszik lehetővé, hogy a felhasználók megoszthassák az általuk kedvelt tartalmakat az ismerőseikkel. A marketing sütik segítségével pedig személyre szabott hirdetéseket tudunk megjeleníteni az ön számára, böngészési szokásainak elemzésével.

RECEPTEK

Tonhalas bojli recept , Bojli készítés házilag

Tonhalas bojli recept , Bojli készítés házilag

Ha szeretnél egy jó tonhalas bojlit gyúrni jó helyen jársz: 

A tonhalas bojli mindig egyik kedvenc csalim volt. 

Egy kicsit változtatva a bojli recepten mindig ki tudtam hozni belőle a maximumot.  Ez a recept, ha ügyesen készíted el mindig fog adni pontyot csak a megfelelő felkínálást kell kiválasztanod.  A halas tonhalas, húsos bojli mindig a pontyok kedvence mivel könnyen és gyorsan jutnak fehérjéhez és megfelelő mennyiségű energiához. 

Viszonylag költséghatékony bojli a mi világban, amit te otthon saját magad egyszerűen el tudsz készíteni. 

 

Tonhalas bojli recept: 

Az alapanyagok neveit amit aláhúzva látsz ha rákattintasz akkor megtalálod a weboldalon és nem kell keresni ...  Kattintgasd végig olvasd el és egy átfigóképet fogsz kapni, mi miért van a bojliban ! 


200g tonhalliszt 

100g előemésztett halliszt 

50g sörélesztő koncentrátum 

50g  gammarus rákos madáreleség / nem daráljuk / 

200g zsíros szójaliszt 

150g yellow birdy / daráld le / 

150g semolina 

25g vérplazma 

25g tojás fehérje 

 

Folyékony részhez: 

10g betain

10 ml lazac olaj

5 g  Active sweetener édesítő 

10 g só 

 

8-10 tojás attól függ, milyen van készleten akkor jó, amikor könnyen gyúrható, de nem nyálkás nem nyúlik, hanem gyurmaszerű.   

 

Nyári verzió: A recepthez lehet adni esetlegesen 250g belachant a tojásba lereszelve és  tojásos részhez hozzá adni a bojlimixet és akkor kapunk egy büdös halas ízt, ami jobban májustól októberig működhet. 

 

Téli verzió: A hidegebb időkre való tekintettel 1 ml  Sensation Baits Fokhagyma kivontatot ez KB 3-4 csepp lehet a tojásos réhez adni plusz 1 evőkanál sót! 

 

Gyümölcsös verzió: Egész évben érdemes próbálkozni gyümölcsös ízekkel, de csak nagyon finoman ne legyen túlnyomóan erős, ami jó lehet eper krémbarack, citrom esszenciális olaj. Valamelyik íz mindig működik a citromtól kicsit sushis lesz nyáron melegben kíviló !

A recepten lehet látni magas a halliszt tartalma ezt megfejeltem egy rákos magas fehérje tartalmú madáreleséggel is.

Gammarus birdy-vel....

Ez egy kicsit durvább halas rákos húsos madáreleség rovarokkal  ez kicsit lazít a szerkezeten ezért nem is kell ledarálni  ezt csak úgy dobd bele, amikor a mixet kevered össze. 

A élesztő a halak egyik kedvence jó vitamin forrás és az ízét is szeretik a halak és magas a fehérje tartalma, ami növeli a bojli beltartalmát. 

Ha nézzük a többi összetevőt a yellow birdit érdemes darálni, hogy könnyen fel tudjad dogozni a tésztát tehát, ajánlom a darálását liszté. 

A semolina és a szójaliszt finom szemcsézetű anyag az egész tonhalas madáreleséges mixet körbeöleli és ad neki egy megfelelő textúrát. 

A vérplazma illetve a tojásfehérje lesz a kötőanyag a bojliban éppen annyi, hogy az oldhatóságot ne áldozzuk fel, de a tonhalas bojli egyben maradjon és csövezhető legyen. 

Ha nem akarod tartósítani, akkor egy vödörbe sózd le vagy 3 nap szárítás után fagyaszd le.  Miután kibontottad és keménynek véled egy kis csl likőrrel, halassal vagy gyümölcsössel öntsd nyakon !

30 ml / kilót fel fog tudni szívni a bojli. 

Bízok benne tudtam segíteni és sikerrel fogad használni a receptet! 


Kérlek, oszd meg ezt a receptet a facebookon barátaiddal, illetve ha fogtál vele valami nagy pontyot küld el nekünk üzenetben a sensationbaits@gmail.com címre! 

 

 

Még több...

Bejelentkezés