A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.

A "Funkcionális, elengedhetetlen" sütik az oldal működéséhez szükségesek. A "Statisztika" sütik a látogatáselemzéshez szükségesek mely segítségével mérni tudjuk oldalunk teljesítményét. A "Közösségi média, marketing" sütik engedélyezésével oldalunk közésségi média szolgáltatásait veheti igénybe, valamint böngészési szokásainak megfelelő személyre szabott hirdetéseket kaphat.
Választása eltárolásához is sütit használunk, hogy böngészőjében legközelebb is a választásának megfelelően jelenhessen meg az oldalunk.

Az alábbi süti beállításokat alkalmazhatja:

Funkcionális sütik
Ezek a sütik az oldal működéséhez szükségesek, melyekben az oldal személyreszabott beállításait tároljuk az Ön részére.

Statisztikai sütik
Látogatáselemzéssel kapcsolatos sütik, melyen keresztül visszajelzést kaphatunk látogatóinkról, a meglátogatott oldalakról, oldalunk teljesítményéről. Ezen tapasztalatok alapján fejleszthetjük weboldalunkat, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Közösségi média és marketing sütik
Közösségi hálózatokhoz tartozó sütik teszik lehetővé, hogy a felhasználók megoszthassák az általuk kedvelt tartalmakat az ismerőseikkel. A marketing sütik segítségével pedig személyre szabott hirdetéseket tudunk megjeleníteni az ön számára, böngészési szokásainak elemzésével.

RECEPTEK

Tavaszi bojli recepet , a pontyok ezt eszik...

Tavaszi bojli recepet , a pontyok ezt eszik...

 

Tavasszal, amikor még a vizek hidegek, az éjszakák 1-2 fokosak olyan bojlit kell készíteni, ami gyorsan és jól oldódik a vízben és a halak is megeszik.

 

Tavaszi bojli recept  3.

 

 A legfontosabb amit mindig figyelembe kell venni, hogy tavasszal a halak számára azok a táplálékok a legfontosabbak, melyek magas szénhidrát tartalmúak.    A szénhidrátokból tudnak a pontyok újra energiához jutni, amiből ismételten zsír lesz és megfelelő energiatartalékkal biztosan lehet elkezdeni az ívást. A bevitt energia 50-70%-a szénhidrátokból származik !

ponty szénhidrát bojli

 

 A tavaszi bojli nem  állhat másból, mint minőségi, magas energiatartalmú, viszonylag alacsony fehérje tartalmú, de könnyen emészthető bojli alapanyagokból. ( A nagy mennyiségű fehérje  megemésztése tavasszal a pontyok számára energiavesztéssel jár, tehát nem ajánlott, csak rontunk a helyzetünkön ! ) 

 

Tavaszi bojli - Tavaszi ponty

 

A leggyorsabban halat adó csali tavasszal, az oldódó bojli.  Akár egy nap alatt is sikeresek lehetünk !

Az oldódó szirup, vagy kukoricatej ami a legfontosabb alkotója a gyors oldódású bojliknak. 

Ezek a szirupok édesek, magas szénhidrát tartalommal rendelkeznek és nem csak mint kötőanyag játszanak fontos szerepet, hanem az etetésre szánt golyók  táplálóak is, de nem túlzottan laktatóak!

 

Oldódó szirup - oldódó bojli

 

 Az oldódó bojlikhoz kiváló alapot adhatnak a Sensation Baits Birdfood -ok, vagyis madáreleségek.   

Jelenleg 3 típust ajánlunk a Yellow Birdy a Red Birdy és az Uni Birdy bojli alapanyagokat! 

 

Yellow Birdy - Sensation Baits          Red Birdy -Sensation Baits     Uni Birdfood - Sensation Baits

Ezek mind magas minőségű lisztek, melyek mézet, négermagot vágot magokat, kendermagot,  rovar lárvákat, vitaminokat és természetes színfokozókat és speciális piskótákat is tartalmazhatnak. 

Kiváló alapot képezhetnek az oldódó bojlihoz lisztfinomságúra darálva őket. Nagyon szeretik a halak ! 

 

Sensation Baits tavaszi bojli recept

 

Ha már a  könnyen emészthető szénhidrátoknál járunk, a bojlinkból nem hiányozhat a tigrismogyoróliszt sem. Édes íze, magas rosttartalma, összegezve beltartalami paramétereit nézve, kiváló tavaszi bojlihoz. A rost a halak emésztését beindítja, és a tigrismogyoróban található olaj is hozzájárul a könnyed ürítéshez.

 tigrismogyoró liszt

 

Az oldódó bojlik másik fontos tulajdonsága, hogy zsírokban gazdag alapanyagokat mellőznünk, kell mert a bojlink oldódását akár negatív irányba is befolyásolhatja. Az olajoknak megvan az a tulajdonsága, hogy hideg vízben megdermedhetnek és a bojlink felületére kiülhetnek, ezzel is meggátolva az oldódást és az attractánsok kimosódását a bojliból.  Ezek a magas zsírtartalmú olajok pl. Natur Tonhalolaj.

 ( Hideg vízi olajok : Sensation Baits Kendermag olaj, Lazac olaj, Cod Liver olaj alacsony zsírtartalmú olajok, főzött bojlihoz ezt használd ! ) 

Ezért a száraz bojli összetevők közül a Prémium szója kiváló választás.  Csökkentett zsírtartalmú, optimális fehérjetartalmú élelmiszeripari minőségű szója liszt.  Ettől a bojlink állaga kiváló lesz. 

Természetesen ha szeretnénk egy kis pluszt is bevinni a bojlinkba, szóba jöhet a Vitameló Extra. Ki ne szeretne tavasszal szép pontyot fogni ...

 

Tavaszi bojli recept- Deseda

Ezt a kis pluszt megérdemlik a halak. A vitamelo extra tejfehérjéket, vitaminokat, ásványi anyagokat, tejcukrot  vagyis laktózt és számos más, magas minőségű anyagot tartalmaz ami egy nagyon nagy pluszt ad a bojliknak. 

 

Vitamelo Extra - Sensation Baits

 

Hogy tényleg a nagy pontyok kedvében járjunk a sörélesztő koncentrátum nem maradhat ki a bojlinkból. Íze, illata, zamata a halak számára egy kuriózum és magas fehérje és B vitamin tartalmú bojli alapanyag. A halak székletének felületét is megnöveli, segíti az emésztést is  és a máj működést is javítja nagy mértékben.

Hogy a bojlik szerkezete kiváló legyen ajánlom figyelmetekbe a semolinát, mely jó kötőképességgel rendelkező növényi liszt.  Az oldódó szírup és a semolina kettőse megfelelő állagú és oldódású oldódó bojlit képez. 

Természetesen 2 létfontosságú kötőanyag nem hiányozhat a bojlinkból a vérplazma és a tojásfehérje por az eggalbumin. 

A vérplazma és a tojásfehérje jó vízoldhatóssággal rendelkező magas fehérje tartalmú anyagok, ami a kötés szerepét tölti be, magas aminosav tartalommal !  A ponty szereti a fehérjéket, de tavasszal kevesebbet kell használni, éppen annyit, hogy optimálisan kiegészítse a szénhidrátokat és optimális legyen az emészthetőség. 

 

Tavaszi bojlis etetés, Sensation bojli

 

A tavaszi bojli recept: 

2,5 %  Vérplazma 

2,5 %  Tojásfehérje por 

40 %   Red Birdy,   Yellow Birdy, vagy Uni  Birdy 

10%   Tigrismogyoró liszt 

5 %    Semolina

20%   Prémium szója

10%   Sörélesztő koncentrátum 

10%   Vitamelo Extra 

 

Folyékony rész : 

200 g Oldódó szirup / kiló bojlimix 

200 ml klrómentes víz  ( akár palackos ásványvíz ) 

20g    Betain 

30g    Carp Amino komplex  ( por aminosav komplex) 

 

Az aroma kérdést hagytam az utoljára, ami miatt olykor hosszas nézeteltérések keletkezhetnek horgászok között.  Mi használjuk az általunk forgalmazott aromákat az oldódó bojlikhoz. PONT !

Eper bojli aroma- Sensation Baits

Elsősorban azon aromák működtek, melyek markáns és egyedi illattal rendelkeznek. 

Ajánlom tavaszra a palettánkról a Sensation Baits Áfonya, Banán, Eper bojli aromákat !   Csak a fantáziátok szabhat határt ...

Mi ezeket próbáltuk és sikeresek voltunk. 

Aroma kombinácó szempontjából, visszajelzések alapján az áfonya és egy kis fokhagyma eszenciális olaj  olykor rendkívüli sikereket hozhat ! Az áfonya különleges gyümölcsös illata, és a fokhagyma enyhe büdössége felkelti a halak figyelmét.  

Akár a Sárgabarack bojli aroma - Black Pepper olaj párosítás, de az  Édes Szilva bojli aroma -fahéj eszenciális olaj is evésre ingeri a bajuszosokat. 

 

A lényeg, mindig mértékletesen próbáld adagolni az aromákat,  néha a kevesebb, az több ! 

 

Por amino komplex: Az általunk piacra dobott aminosav komplex tartalmaz vitaminokat, ásványianyagokat, és rengteg vízoldható aminosavat . 

A legfontosabb jelző itt vízben oldható  L - oldalláncú aminosvak! Ez figyelem felkeltő a halak számára! 

(A legtöbb esetben a piacon olcsó, vízben nem oldható aminosavak kaphatók, aminek a beszerzési ára töredéke a vízben olható aminosavaknak.  Ezt a ponty nem érzi a vízben, mivel víz hatására nem történik vele semmi, nem oldódik,nincs íze, szaga borzasztó, inkább riaszt ... Ez az ismérve az olcsó aminosavnak... ) 

 

A Sensation Baits Carp Amino komplex funkcióját tekintve,ha a ponty megeszi, akkor kap egy vitamin adagot és egy csomó más hasznos anyagot, amit valljunk be, egy zord, hideg, havas tél után melyik hal ne tudná hasznosítani...  Ugye te sem spórolnád ki a tavaszi bojlidból. 

Itt szeretném megjegyezni, az aranyszabályt,  magas szénhidrát tartalmú és alacsony fehérje tartalmú bojlikhoz kell adagolni az aminosavakat, akár por, vagy folyadék formában  és nem azokhoz a bojlikhoz, ami szinte hallisztből és kagylólisztből áll !  Ezt tartások be, fontos lépése a sikeres bojli elkészítésének ! 

 

Sensation Baits alapanyag tesztelés

 

Összegezve : Készítsétek el ezt a mixet bátran! Szakmailag jól átgondolt, ízletes és a halak számára is hasznos bojlialapanyagokból lett felépítve, ami könnyen emészthető.  Minél tovább szárítod, annál tovább bírja a horgon !  8 nap szárítás után a 20-as boli  2-3 órát ki bír a  vízben és hidegvízi bojlizásra alkalmas. 

Várjuk a képeket a halakról ! 

 

A cikket írta: Kurcz Gábor 

Ha kérdés merülne fel benned ne habozz megosztani velem: sensationbaits@gmail.com, 06309930205

 

Eper bojli aroma- Sensation Baits
Oldódó szirup - oldódó bojli
ponty szénhidrát bojli
Red Birdy -Sensation Baits
Sensation Baits tavaszi bojli recept
Tavaszi bojli - Tavaszi ponty
Tavaszi bojli recept  3.
Tavaszi bojli recept- Deseda
Tavaszi bojlis etetés, Sensation bojli
tigrismogyoró liszt
tigrismogyoró liszt - Sensation Baits
Uni Birdfood - Sensation Baits
Vitamelo Extra - Sensation Baits
Yellow Birdy - Sensation Baits
Még több...

Bejelentkezés