A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.

A "Funkcionális, elengedhetetlen" sütik az oldal működéséhez szükségesek. A "Statisztika" sütik a látogatáselemzéshez szükségesek mely segítségével mérni tudjuk oldalunk teljesítményét. A "Közösségi média, marketing" sütik engedélyezésével oldalunk közésségi média szolgáltatásait veheti igénybe, valamint böngészési szokásainak megfelelő személyre szabott hirdetéseket kaphat.
Választása eltárolásához is sütit használunk, hogy böngészőjében legközelebb is a választásának megfelelően jelenhessen meg az oldalunk.

Az alábbi süti beállításokat alkalmazhatja:

Funkcionális sütik
Ezek a sütik az oldal működéséhez szükségesek, melyekben az oldal személyreszabott beállításait tároljuk az Ön részére.

Statisztikai sütik
Látogatáselemzéssel kapcsolatos sütik, melyen keresztül visszajelzést kaphatunk látogatóinkról, a meglátogatott oldalakról, oldalunk teljesítményéről. Ezen tapasztalatok alapján fejleszthetjük weboldalunkat, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Közösségi média és marketing sütik
Közösségi hálózatokhoz tartozó sütik teszik lehetővé, hogy a felhasználók megoszthassák az általuk kedvelt tartalmakat az ismerőseikkel. A marketing sütik segítségével pedig személyre szabott hirdetéseket tudunk megjeleníteni az ön számára, böngészési szokásainak elemzésével.

RECEPTEK

Sensation Baits sörélesztő, bojli alapanyag

Sensation Baits sörélesztő, bojli alapanyag

 A Sensation Baits több  mint horgászcsali gyártó, mivel rengeteg tudás és  tudományos kutató munka áll mögöttünk.  

A jelenlegi hazai piacon hozzánk hasonló cég nem nagyon van.  

A Sensation Baits bojli alapanyagok egytől egyig funkcionális alapanyagok,  tehát meg van hogy mit,  miért kell használni a bojliba, eltudjuk magyarázni hétköznapi nyelven és tudományosan is.  

Mi tanulmányaink során szereztük meg tudásunkat főiskolai és egyetemi szinten és  több éves gyártói tapasztalat áll mögöttünk. 

Tehát míg mások próbálnak össze vissza venni , forgalmazni termékeket és kerek golyókat hegeszteni, addig mi pontosan tudjuk, hogy milyen alapanyagot keresünk, annak milyennek kell lenni és pontosan mi az élettani hatása a halakban.

Erre a tudásunkra vagyunk a legbüszkébbek és ezt nem lehet vitatni, vagy megkérdőjelezni. Hiszen ti pontyhorgászok igazoljátok vissza rengeteg fogási eredménnyel,  hogy jó úton haladunk. 

 

 

Gondoljatok bele, amikor egy benzinkutas kávét isztok, jó - jó kávé íze van, de még sem az az élvezetes ínycsiklandozó kávé, amit egy profi kávézóban lehet inni.  Frissen pörkölik  neked a legfinomabb arabica kávé babból a kávét . Érzed az illatát az orrodban, ahogy gőzölög a friss pörkölt kávé és abból egy profi géppel megfelelő nyomáson egy jó erős, aranyszínű habbal rendelkező fekete kávé különlegességet főznek le.  Ugye te is tudod a kettő nem ugyan … Az egyik iparilag összerakott  mesterséges élvezet, a másik egy prémium kategória , kiváló alapanyagokból és megfelelő szaktudással előállított termék.  Tehát nem csak egy kávét kapsz, hanem az illető hozzáértését is.


Sörélesztő, bojli alapanyag, bojli, Sensation Baits


A  sörélesztő egy kiváló bojli alapanyag, ha azt használod, ami a halnak is jó!

Rengeteg sörélesztőt  lehet kapni a piacon, amit általában az állati takarmányozásra szánnak. Vannak jó készítmények , tehát 4 lábú és 2 lábú állatoknak kiváló, de  az nem biztos, hogy nekünk pontyhorgászoknak ezt szabad használni.

Általában, amit a piacon lehet kapni sörélesztőt, az valamilyen növényi alapanyag magas rosttartalmú részére van felspriccelve, akár lehet ez  korpa is.  Úgy gondolom a korpának semmi keresnivalója  bojliban.  (magán vélemény, ne tessék megsértődni) 


korpás valami

Egy nehezen emészthető rost,  egy ballaszt anyag.  Ezek általában a takarmányboltos szövött zsákos  alacsony ahatóanyag tartalmú élesztők. 

Rossz nyelvek szerint sok hazai és külföldi bojli gyártó cég favorizálja ezen „élesztőket „ de higgyétek el, ennek annyi köze van a bojliba való sörélesztőhöz, mint a homoknak a porcukorhoz. 


Teljesen felesleges az ilyen anyagokkal kísérletezni, uszonyos barátainkra szinte semmi hatással nincsen ... 

Az élesztőt nagyjából mindenki ismeri,  van ennek egy inakítv típusa és egy akítv típusa.  Az akítv típus az, amikor nyáron esszük a jó laza  lángost és szépen fel van fújódva, nahh az, aktív, élő élesztővel készül.  Az inakítv élesztő magyarul  „döglött élesztő „ ezen élesztő már semmiféle működésre és széndioxid termelésre nem alkalmas.   Nahh már most, ezt a híg élesztős levet szokták korpával felitatni és leszárítani, így inaktiválódik.  Gondoljatok bele mennyi élesztőt tud egy korpa magába szívni, amikor semmi olyan anyagot a korpa nem tartalmaz, ami duzzadásra, nedvszívásra, élesztő  felszívásra hajlamos lenne.

 Ahha most esett le neked is a tantusz !   Gratulálok  már előbbre jutottál, mint a pontyhorgászok 90 % -a !

De akkor,  hogyan is néz ki az az élesztő, ami jó a bojliba ???

A világon az élesztő kutatást és azok hasznosulását már nagyon - nagyon régóta vizsgálják. Az élesztőnek magas a B vitamin tartalma, magas a glutaminsav tartalma,  egy kis vas, kálium, nátrium,  magnézium, és foszfor is van benne.  

 

A ponty első sorban az íze, a szaga és az ízfokozó hatása miatt kedveli főleg, ha jól emészthető típust kap belőle  ! 

De van egy nagyon  fontos tulajdonsága, hogy magas a fehérje tartalma azon sörélesztőknek, amelyek bojliba megfelelőek.

( Mi mindig törekszünk arra hogy olyan alapanyagokat forgalmazzunk ami könnyen emészthető és jól hasznosuljon a pontyokban.  ) 


élesztő, yeast, boilie, carp fishing

Sörélesztő a mikroszkóp alatt ...

Az élesztő egy gomba, ami úgymond sejtekből tevődik össze. A sejtnek különböző „alkatrészei”  vannak ha mondhatok ilyent és az ezekből származó magas fehérje tartalmú magot és sejtfalat vonják ki. 

(Ennek a fajta készítménynek is van több típusa hazánkban de messze nem olyan jól emészhetők mint a 2018 -as ÚJ  Sensation Baits sörélesztő ! )


Sörélesztő, yeast concentrant, Sensation Baits

Sensation Baits 2018-as  új sörélesztője !

Ezt nevezzük bojliba megfelelő sörélesztő kivonatnak.


A Sensation Baits vagyis mi, 5 évig forgalmaztunk egy külföldi gyártó sörélesztő kivonatát 70 % -ban  teljesítette az elvártakat.  Eltelt 5 év mint minden, a mai  világban  roham léptékben fejlődik jobbá lesz, vagy nagyobb vagy több vagy tartalmasabbá válik.  Mi folyamatosan keressük az újat, mivel kutatók vagyunk vagyis annak tanultunk. 

Majd 2018-ban megfogalmazódott bennem, hogy váltani kell.  Hiányzott belőle az a kis plusz az a 30 % amitől azt mondom, nahh ez 100 %. A régi sörélesztő  amíg felbontottuk a zsákot tök jó volt, de rövid idő alatt összetapadt nem volt homogén azonnal csomagolni kellett és illatból, szag lett a zsák vége felé.  A régi mintáink alapján szerintem a gyártó finoman változtatott is a beltartalmon, lehet próbálta jobbá tenni, nem tudom .  

Tudjátok maximalista vagyok ! Pontosan tudtam mit keresek, tudtam milyen fehérjetartalom, oldhatóság stb. amit keresek.

Sensation Baits

    2017. DESEDA, VAD NYURGA PONTY

A jó élesztő kiválasztását csak olyan szakember tudja elvégezni, aki tudja a cél állatfaj igényeit és elvárásait táplálkozási igényeit. 

Én tudtam mit akarok, csak kellett találnom egy olyan külföldi gyártót is aki tudja teljesíteni azt, amit elsősorban  én és a pontyok is elvárnak.  

Nos megleltem, magát a gyártót és az  új élesztőt. Körülbelül 2-3 napig magyaráztam neki mit akarok.  Majd közelítettünk a megoldáshoz! 


Miben jobb az új sörélesztőnk????

Az, hogy valaminek magas a fehérje tartalma nem jelenti azt ,hogy az könnyen emészthető is. Ilyen a kazein, magas a fehérje tartalma, de baromi nehéz megemészteni embernek, sőt a ponytnak  is…

Nos, ez az új Sensation Baits Sörélesztő kivonat, amit mostantól beszerezhettek tőlünk, az egyik legjobban emészthető sörélesztő. 


Nagyon magas 50 % feletti fehérjetartalommal rendelkezik, és szerkezete homogén csomósodásra nem hajlamos, tehát nem kell tartani attól, hogy össze keményedik.  Eddigi tapasztalatink alapján az  íze ,a színe,a  szaga és a  paraméterei  alapján kiváló !  

Konkrét beltartalmi értékeket nem szeretnék leírni, mivel tippeket és ötletet a konkurenciának nem szeretnék adni, de engem mint  bojli gyártó embert maximálisan meggyőzött !

 

Összegezve:  A Sensation Baits sörélesztő egy halak számára könnyen emészthető, ízletes, megfelelő mennyiségű fehérjeforrást tartalmazó, bojli alapanyag amit akár minden egyes bojliba bele lehet rakni. Adagolása 50-100g  –de akár 200g is lehet.


A cikket írta:  Kurcz Gábor

                   Sensation Baits bojli gyártó

 

 

 A cikk tartalmi elemeit másolni, átfogalmazva más weboldalakon megjelentetni TILOS. Szerzői jogvédelem alatt áll ! 

Még több...

Bejelentkezés